Ja tam dalej nie widzę tego by Rhonin pisał, że jesteś uprzedzony.
A teraz uwododnij mi, gdzie ja kogoś obraziłem.
Piszesz, że stanowiska rządowe są obsadzane przez idiotów. Niby to nie jest obrażanie? Później zaczynasz nazywać Rhonina populistą i wmawiasz mu łamanie erystyki. Wg erystyki jest to argument ad personam, czyli ostatnia deska ratunku dla przegrywającego dyskusję.
Zasady netykiety też nie wszyscy znają - a mimo to wymagamy ich przestrzegania.
Wymagamy tego, a jednak nie wszyscy przestrzegają netykiety. Gdybym Cię trochę nie znał to bym się zdenerwował gdybyś do mnie pisał "ty" zamiast "Ty". Niektórych to może nawet obrażać.
Dlatego przestrzeganie erystyki wymaga, by móc udowodnić swoją rację. Jak ktoś ich nie przestrzega - zostanie bardzo szybko obalony, chyba że jest populistą - i jego arogancja (jak chociażby ignorowanie czyichś argumentów i stwierdzanie, że powiedziało się dokładnie na odwrót) zostanie wyśmiane. Chyba, że wygłasza się populistyczne argumenty - właśnie w taki sposób idioci dochodzą w Polsce do władzy i potem żrą się w Sejmie jak dwa dzieciaki. Ja nie zamierzam dopuszczać do tego samego w tym serwisie i podejmę odpowiednie kroki, jeśli zajdzie taka potrzeba.
I podobno ja tu jestem sztywny

. To jest tylko hobbystyczne forum i ja bym go nie porównywał do Sejmu i innych instytucji. A z tym "obaleniem" to już w ogóle. Kalontas, po co to wszystko?
I mówienie, że wytykam Rhoninowi nieprzestrzeganie erystyki jest złamanie zasad erystyki to tak, jakby powiedzieć, że policjant robi zamach na wolność człowieka, gdy aresztuje przestępcę.
Nie do końca tak jest, bo wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się krzywda drugiej osoby. Rhonin nikogo nie krzywdzi rzekomo nie stosując zasad erystyki, a ten przestępca tak. Chyba nie muszę tego dłużej wyjaśniać.
Proszę o wydzielenie odpowiednich postów do nowego wątku.