Różne > Słynne cytaty

Antyfont

<< < (2/3) > >>

ziemek8:
Jak najbardziej. Jednak Ty podważasz ogólną myśl-regułę jednym (czy paroma) przypadkami. A ja Ci argumentuje, że w tych przypadkach mogło nie być prawdziwego uczucia o jakim mowa w myśli-regule.
;)

Kalontas:
Nie możemy wiedzieć, jaką konkretnie miłość Antyfont miał na myśli, bo w jego głowie nie siedzimy, rozmawiamy więc o takiej, jaką my mamy na myśli.

ziemek8:
Każdy z nas ma zapewne inną na myśli, a jeszcze inną odczuwały osoby o których mówiłeś.
;)

Kalontas:
Czyli możliwe są dwa wyjścia:
-Antyfont nigdy nie doświadczył takiej miłości, o jakiej mówiłem, nie znał jej, a więc nie miał racji
-Antyfont znał tą miłość, ale nie uważał jej za miłość, co by oznaczało, że rozmawiamy nie na temat, bo jemu nie o taką miłość chodziło.

ziemek8:

--- Cytat: Kalontas w 04.02.2009, 19:09:34 ----Antyfont nigdy nie doświadczył takiej miłości, o jakiej mówiłem, nie znał jej, a więc nie miał racji
--- Koniec cytatu ---
A o jakiej miłości mówiłeś? Dlaczego nie miał racji, jeżeli teraz Ty coś wymyśliłeś. Podaj w argumentacji dokładnie to o co Ci chodzi.

--- Cytat: Kalontas w 04.02.2009, 19:09:34 ----Antyfont znał tą miłość, ale nie uważał jej za miłość, co by oznaczało, że rozmawiamy nie na temat, bo jemu nie o taką miłość chodziło.

--- Koniec cytatu ---
...
Moim zdaniem nie dojdziemy do ciekawych wniosków, bo tyle ile ludzi na świecie (a raczej ile możliwych par ludzkich) tyle rodzai miłości... ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Odpowiedz

Idź do wersji pełnej